ZIUA EDUCAȚIEI FINANCIARE - 11 aprilie
Educația financiară este importantă pentru o dezvoltare armonioasă a viitorului adult. Este responsabilitatea noastră să dezvoltăm inteligența financiară a copiilor noștri. Cu cât începem mai devreme, cu atât le oferim un start mai bun în viață.
La vârstele mici, educația financiară se face prin joc, care este cea mai eficientă metodă de educarea a copiilor.
De la 2 la 4 ani, copiii pot să înțeleagă ce sunt banii. Îi putem învăța valorile monedelor și ale bancnotelor, îi putem învăța cum să folosească banii și să se spele pe mâini după ce îi folosesc.
De la 4 la 6 ani, copilul poate reține valoarea fiecărei monede și bancnote. Putem iniția jocuri precum "De-a magazinul", "De-a vanzatorul", etc. Astfel copiii învață că banii au valoare, învață cum se obțin banii și cum pot fi folosiți intr-un mod eficient.
De la 6 la 10 ani, copiii pot face calcule legate de bani. Aceasta este vârsta potrivită când putem începe să le oferim bani de buzunar și să îi învățăm cum să îi administreze.
Vă propun câteva materiale educative despre bani, pe care le puteți folosi în cadrul activităților de educație financiară desfășurate la grupă/ clasă.
Copiii vor învăța
- despre importanța banilor,
- cum se câștigă banii,
- cum plătim
Imagini și fișe de colorat
Descărcați aici ⬇️
Material video educativ
BANII - educație financiară pentru copii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mulțumesc pentru aprecieri! 🤗