sâmbătă, 9 aprilie 2022

Educație financiară - Banii

ZIUA EDUCAȚIEI FINANCIARE - 11 aprilie 
Educația financiară este importantă pentru o dezvoltare armonioasă a viitorului adult. Este responsabilitatea noastră să dezvoltăm inteligența financiară a copiilor noștri. Cu cât începem mai devreme, cu atât le oferim un start mai bun în viață. 

La vârstele mici, educația financiară se face prin joc, care este cea mai eficientă metodă de educarea a copiilor. 
De la 2 la 4 ani, copiii pot să înțeleagă ce sunt banii. Îi putem învăța valorile monedelor și ale bancnotelor, îi putem învăța cum să folosească banii și să se spele pe mâini după ce îi folosesc.
De la 4 la 6 ani, copilul poate reține valoarea fiecărei monede și bancnote. Putem iniția jocuri precum "De-a magazinul", "De-a vanzatorul", etc. Astfel copiii învață că banii au valoare, învață cum se obțin banii și cum pot fi folosiți intr-un mod eficient.
De la 6 la 10 ani, copiii pot face calcule legate de bani. Aceasta este vârsta potrivită când putem începe să le oferim bani de buzunar și să îi învățăm cum să îi administreze.


Vă propun câteva materiale educative despre bani, pe care le puteți folosi în cadrul activităților de educație financiară desfășurate la grupă/ clasă.


Copiii vor învăța 
- despre importanța banilor, 
- cum se câștigă banii, 
- cum plătim

Imagini și fișe de colorat 


Descărcați aici ⬇️







Material video educativ 

BANII - educație financiară pentru copii





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru aprecieri! 🤗

Importanța cititului și povestirilor în dezvoltarea cognitivă a preșcolarilor

Importanța cititului și povestirilor în dezvoltarea cognitivă a preșcolarilor - un material pe care îl puteți folosi în cadrul activităților...