duminică, 9 octombrie 2022

JOCURI DIDACTICE ȘI JOCURI-EXERCIȚIU PENTRU DEZVOLTAREA GÂNDIRII LA PREȘCOLARI

Jocuri didactice și jocuri-exercițiu pentru dezvoltarea gândirii la preșcolari

Prin activitățile desfăşurate în grădiniță, copiilor li se creează posibilitatea dezvoltării intelectuale, ei fiind ajutați să asimileze noi cunoştinţe pe care le ordonează în schemele proprii de activitate, trăind intens bucuria căutărilor şi a împlinirilor lor.
În programul grădiniței jocurile didactice oferă cele mai largi posibilități de antrenare a diferitelor operaţii ale gândirii, într-un context accesibil vârstei pre-şcolare, pornind de la operații cu obiecte şi imagini ale acestora, pe baza unor acţiuni simple de mânuire a materialului. Astfel, alegerea materialelor, a jetoanelor, separarea, compararea, stabilirea unor legături între ele duc spre rezolvarea unor probleme. Dat fiind faptul că jocurile, în marea lor majoritate, se bazează pe imagini, preşcolarii acumulează o experienţă senzoriomotorie din diferite domenii.

Jocurile didactice și jocurile-exerciții sunt concepute pentru a favoriza exersarea diferitelor laturi și însușiri ale gândirii copilului preșcolar.

Mai jos, am postat câteva jocuri didactice și jocuri-exerciții pe care le puteți folosi în cadrul activităților de la grupă.

Descărcați PDF ⬇️

https://drive.google.com/file/d/1znd2R7qb7u2eMe5btlIcmhC_AlKqtaVi/view?usp=drivesdk

Aceste materiale sunt protejate de drepturi de autor. 

❗️NU distribuiți materialele, DISTRIBUIȚI LINK-UL unde acestea pot fi găsite❗️








Un comentariu:

Mulțumesc pentru aprecieri! 🤗

Importanța rutinei și a ritualurilor în viața copilului preșcolar

Importanța rutinei și a ritualurilor în viața copilului preșcolar - un material pe care îl puteți folosi în cadrul activităților de consilie...