marți, 24 septembrie 2024

POVESTEA PÂINII de Păuna Ramona

Povestea pâinii de Păuna Ramona 


A fost odată o mică sămânță de grâu, care trăia într-un câmp mare și frumos. Zi de zi, sămânța creștea sub soarele cald și ploaia blândă, până când a devenit un spic de grâu auriu.

Când spicele au fost gata, fermierul a venit cu o mare combină și a cules toate boabele de grâu. Apoi le-a dus la moară, unde le-a transformat în făină albă și pufoasă. Făina a ajuns apoi la o brutărie, unde brutarul a amestecat-o cu apă, drojdie și sare.

Brutarul a frământat aluatul până când a devenit moale și elastic. După ce aluatul s-a odihnit puțin, a crescut mare și pufos, de parcă voia să devină o pernă de nor. Apoi, brutarul l-a pus în cuptorul fierbinte și, încet-încet, aluatul s-a transformat într-o pâine aurie și crocantă.

Când pâinea a fost gata, brutarul a scos-o din cuptor, iar toată brutăria mirosea minunat, a pâine caldă. Pâinea a fost tăiată în felii și dusă la magazin, unde oamenii au cumpărat-o și au dus-o acasă. Acolo, au mâncat-o cu unt, gem sau brânză, bucurându-se de gustul ei delicios.

Și astfel, micul bob de grâu a devenit pâinea care ne hrănește în fiecare zi, aducând bucurie pe masa fiecărei familii!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru aprecieri! 🤗

Importanța rutinei și a ritualurilor în viața copilului preșcolar

Importanța rutinei și a ritualurilor în viața copilului preșcolar - un material pe care îl puteți folosi în cadrul activităților de consilie...