joi, 3 octombrie 2024

ZIUA MONDIALĂ A ZÂMBETULUI




Pentru a celebra Ziua Mondială a Zâmbetului cu preșcolarii, poți organiza activități care să aducă bucurie și să le stimuleze creativitatea. Iată câteva idei:


1. Atelier de confecționat măști cu zâmbete: Oferă copiilor materiale precum hârtie colorată, lipici, carioci și autocolante pentru a crea măști vesele cu zâmbete mari. Aceasta le dezvoltă creativitatea și motricitatea fină.


2. Joc de mimică și gesturi: Copiii se pot distra imitând diferite expresii faciale, în special zâmbete. Acest joc îi ajută să înțeleagă emoțiile și să dezvolte empatia.


3. Colțul „Fă un bine și adu un zâmbet”: Încurajează-i pe copii să facă fapte bune unul pentru altul (cum ar fi oferirea unei jucării, împărtășirea unei gustări) pentru a aduce un zâmbet pe fața colegilor.


4. Fișe de colorat: Creează sau descarcă fișe de colorat cu imagini vesele și lasă-i pe copii să coloreze. Poți organiza și o expoziție cu lucrările lor.


5. Povestea Zâmbetului Magic: Citește o poveste scurtă despre puterea unui zâmbet și importanța bucuriei, apoi întreabă-i pe copii când s-au simțit fericiți sau când au făcut pe cineva să zâmbească.

https://paunaramona83.blogspot.com/2024/10/povestea-zambetului-magic-de-pauna.html


6. Dansul fericirii: Alege o melodie veselă și organizează o sesiune de dans. Mișcarea liberă și muzica vor contribui la crearea unei atmosfere de bucurie.


Râsul este un mod minunat de a sărbători Ziua Zâmbetului!

Aceste activități vor crea o atmosferă veselă și educativă, sărbătorind frumusețea zâmbetului în viața de zi cu zi.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru aprecieri! 🤗

ZIUA MONDIALĂ A ZÂMBETULUI

Pentru a celebra Ziua Mondială a Zâmbetului cu preșcolarii, poți organiza activități care să aducă bucurie și să le stimuleze creativitatea....